30 Aralık 2012 Pazar

Fethiye Tatili Hakkında Bilgiler

Fethiye Tatili
Muğla'ya bağlıdır. Ölüdeniz, Fethiye'nin en çok görülmesi gereken yeridir. Fethiye aktivite cennetidir.

Fethiyede Yapabileceğiniz Aktiviteler 
Yamaç Paraşütü - 1975 metre yükseklikteki Babadağ’ın doruklarından gerçekleştirilen yamaç paraşütüne ilgi her geçen gün büyümektedir,, Dalış - İlçemizdeki çok sayıda seyahat acentası tarafından Turizm Bakanlığından Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet İzin Belgesi almak sureti ile dalış turları düzenlenmektedir.,, Jeep Safari - Farklı güzergahlar kullanılarak gerçekleştirilen turlarla zorlu engelleri aşarak, vahşi doğanın ve tarihin gizemli güzellikleri görülebilir.,, Binicilik - Ovacık’tan başlayarak Kayaköy ve civarında yapılan bu gezinti doğa tutkunlarına daha farklı ve ilginç bir heyecan tattırmaktadır. Toros Dağlarından Akdeniz’e ulaşan güzergahlarda at sırtında yapılacak gezinti kaçırılmaması gereken bir fırsat., Su Sporları, Plaj Voleybolu, Rafting

Fethiye de Gezilecek Yerler

Ölüdeniz:
Fethiye çoğumuza Ölüdeniz'i hatırlatır. Dünyanın en ünlü ve en güzel harikalarından biri olan Ölüdeniz'in, muhteşem lagünün turkuvaz mavisi suları için, miller boyu seyahat etmeye değer. Kristal kadar saf olan Ölüdeniz'in suları o kadar temizdir ki, eğer tuz atılacak olursa, evde içtiğiniz su kadar temizdir. Ölüdeniz iki bölümden oluşur: Birinci bölüm koydan lagüne uzanan Belcekız ya da Belceğiz bölümüdür. Bu bölüm Ölüdeniz'in dalgalı bölümüdür. İkinci bölüm içerisinde lagünün bulunduğu gerçek Ölüdeniz bölümüdür. Bu bölüm sakin ve sığ olan bölümdür. Ölüdeniz Fethiye'den 12 kilometredir. Burada, kano, sörf, su kayağı, paraşüt gibi bütün su sporlarının yanında plaj voleybolu da oynayabilirsiniz. Belcekız plajı boyunca biraz pahalı olsa da yiyecek ve içecek her türlü şeyi bulabilirsiniz.

Saklıkent:
Fethiye'ye 45 km mesafedeki Saklıkent uzunluğu 13 km'yi bulan bir kanyonun ağzı. Daracık kanyonun içinde yapılacak birkaç kilometrelik yürüyüş oldukça heyecan verici.

Kelebekler Vadisi: 
Türkiye'nin sahip olduğu en güzel koylardan biri. Adını vadinin ulaşması zor köşelerinde görülen kelebeklerden alıyor. Karadan ulaşılamayan bu vadiye tekne turlarından birine katılarak gidilebilir. Vadide ağaç evlerde veya çadırda konaklamak mümkün.

Pinara:
Akdağ'ın eteklerinde Fethiye'ye 55 km uzaklıktadır. Bölgenin ilk güzellik yarışması yapılan kentidir. Yunan mitolojisinde güzellik tanrıçası olan Afrodit'e adanan ilginç mimari özellikteki tapınağı ile bilinir.

Kayaköy:
Eski adı Levissi'dir. Depremler sonucu birkaç ev tipi mezarı dışında bütünüyle yok olan antik Karmillassos'un üzerinde 14. yy.dan 1922'ye kadar bir Rum yerleşim yeriydi.

Hisarönü - Ovacık: Ölüdeniz'de bulunan, Türk köyü diyince akla gelen tüm özellikleri içinde barındıran iki köy. Ölüdeniz, Babadağ, Kaya köyü gibi yerlere yakındır.

Tlos: Fethiye'ye 45 km. uzaklıktadır. Eski çağlarda Likya Federe Birliği'nin spor merkezidir. Pegasus adında kanatlı ata sahip mitolojik kahraman Bellaforonte'nin yaşadığı şehirdir. Stadiumu ve nekropolde bulunan Bellaforonte'ye adanmış mezarlığı görmeden ayrılmayınız.

1 yorum: