11 Kasım 2017 Cumartesi

A'dan Z'ye Yunanistan Tatili - Yunanistan Hakkında Mutlaka Bilinmesi Gerekenler

Estetik kaygı ile yapılmış bembeyaz evler, turkuaz renkli deniz, romantik gün batımı, Akdeniz mutfağının lezzeti ve mitolojik referanslar ilginizi çekecektir. Yaz mevsimi bitmeden Avrupa’ya gitmenin yollarını arıyorsanız komşumuz Yunanistan’a bir göz atın. Yunan Adaları aynı zamanda Avrupa’nın akla gelen turistik merkezlerinden biri. İrili ufaklı 5 bin adayı sekize indirgemek oldukça zor oldu. Gidenlerden tam not adalar şöyle:

1. Santorini

Yunan Adaları’nın klasiklerden başlayalım. Santorini az önce söylediğimiz romantizmi yaşayabileceğiniz en güzel yer. Nefes kesici gün batımından sonra kendinizi gece hayatının kollarına atabilirsiniz. Eğer gece eğlencesi sizin çok önemliyse kesinlikle kusursuz bir yerdesin. Bir ilginç bilgi paylaşalım. Ada gelenekleri arasında eşekle gezmek var. Uzun merdivenleri inip çıkmak yorucu oluyor. Eşeklere binip tırmanmaya başlayabilirsiniz.

2. Paxi

Paxi, en büyük Yunan Adaları’ndan biri ve Corfu’ya yakın konumda bulunuyor. Diğer adalara göre daha küçük ve daha az bilinmesine rağmen çiftler veya mahremiyet arayışında olanlara çöldeki su gibi geliyor. Gaios ana limanında çarpıcı plajlar ve restoranlar var. Asıl mesele akşam saatlerinde gerçekleşiyor. Corfu’ya gelen günübirlik ziyaretçilerin gitmesiyle beraber meyhanelerde anason aromalı Ouzo servisleri başlıyor. Büyülü atmosferin keyfini çıkarmak için en iyi vakit.

3. Mykonos

Mykonos parti yapmak isteyenler için en iyi seçim. Parti çılgınlığı sürekli devam ettiği kısa süre içinde Yunan Adaları’nın eğlence merkezi konumuna geldi. Adaya çok sayıda insan gelse de güzellik korunuyor. Pitoresk evler ve Kiklad mimarisiyle dolu dar caddeler turistleri karşılıyor. Mykonos’un kristal berraklığındaki mavi denizi parti öncesi sizi bekliyor.

4. Tilos

Burası maceracı gezginlerin uğrak noktası. Dağlar ve kaba sırt yolları zengin yaban hayatını keşfetmek isteyenler için tatlı bir rekabet sunuyor. Günlük gezilerde egzotik kuşlar ve cüce filler gibi vahşi hayvanlarla yüz yüze gelebilirsiniz. Kumsal kesimi kayalık olduğu için erişilmesi zor. Ancak oraya giderseniz doğanın sessizliği ile baş başa kalabilirsiniz.

5. Icaria

Icaria, Ege Denizi’nde Samos’tan yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta. Ada, Yunan Mitolojisi’nden adını almış. Efsaneye göre Tanrı Icarus Girit’ten kaçmaya çalışırken adanın yakınındaki denize düşmüş. Icaria’nın güzelliği nefes kesen manzaralardan oluşuyor. Dağlık ve vahşi yüzü de bu tabloyu tamamlıyor. Küçük koylardaki termal suların mistik bir havası var. Yunanistan’ın antik zamanlarının mimarisinin keyfini de çıkarabilirsiniz. Bu yüzden Icarian halkı dünyadaki en uzun yaşayan halklardan biri olabilir mi?

6. Skyros

Ege Denizi’nin batısındaki Sporades takımadalarında Skyros adasını bulacaksınız. Gece hayatı yok ama gün boyunca bisiklet kiralayıp gizli yerler keşfedebilirsin. Adanın kuzey kesiminde engebeli yapıya sahip yeşil örtüsüyle Olympus Dağı yer alıyor. Güneyi ise kurak ve kısır.

7. Gavdos

Avrupa’nın en güneyindeki ada, benzersiz ve bozulmamış doğası ve yerel geleneklerini korumaya istekli olması nedeniyle listemize girdi. Birkaç turistik konaklama var, ancak çadır kurup yıldızlarında altında sahilde uyumayı öneriyoruz. Plajları, Yunanistan’ın en güzellerinden. İlginçtir ki, burada yılda sadece 50 kişi kalıcı olarak yaşıyor. Çoğunlukla sanatçı olan kişiler cep telefonlarını geride bırakıyor.

8. Milos

Klasik güzelliğin ve mükemmelliğin sembollerinden biri olan “Venus de Milo” heykeli burada keşfedildi. İlham kaynağı ve güzelliğin nereden geldiğine şüphe yok: Milos’un küçük adası gerçekten cennet! Ada ayı, kayaları ve beyaz kumu kendi içinde karakterize ediyor.Yunanistan’a en hesaplı fiyattan uçmak için doğru yerdesiniz. Yunanistan Adaları ilginizi çektiyse Yunanistan’a dair diğer yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder